Personlig Assistent Personlig Assistent Personlig Assistent

Personlig assistent

När man arbetar som personlig assistent kompenserar man den assistansberättigades funktionshinder. Detta kan innebära personlig omvårdnad, kommunicera, utföra olika aktiviteter både i och utanför hemmet, städning, matlagning mm. Det viktiga är att det är just den brukarens behov och önskemål som man arbetar hos som styr hur assistansen ser ut. Assistentens arbetsplats är där brukaren för tillfället befinner sig.

Bra egenskaper som personlig assistent kan vara att man är lyhörd, empatisk, serviceinriktad samt att det är viktigt att personkemin stämmer överens med det assistansberättigade. Då man arbetar nära en annan människa är det viktiga att man har respekt för sin brukare och även e v anhöriga runtomkring och dess integritet. Som personlig assistent arbetar man självklart under tystnadsplikt. Arbetstiderna varierar ofta på ett rullande schema med dag, kväll, helg och natt.

I SkaraborgsAssistans är brukaren själv arbetsledare för sina assistenter och sköter b la schemaläggning, ordnar med vikarie om någon blir sjuk, tidrapportering mm. Ibland har man som brukare hjälp av en vice arbetsledare med detta. Det är SkaraborgsAssistans som arbetsgivar- och arbetsmiljöansvaret för de personliga assistenterna.

Kalendarium

Aktiviteter under de kommande 4 veckorna

Intresseanmälan för ett assistentjobb

Lediga tjänster 

Regelpaket från Arbetsmiljöverket 

Nu behöver du inte fylla i en massa blanketter för att få ersättning - AFA Försäkring

Användarmeny

Kontaktinformation

Hammarsmedsg. 5
542 35 Mariestad

Tel: 0501-707 07
Fax: 0501-167 83

Jourtel: 0708-520 660

Hitta personalHitta rätt
kontaktperson

Nu även på facebook

Logga in till tidrapportering

Skyddsombud

Annika Johansson
Tel: 0500-48 77 77
Mob: 0708-610661

Annika Johansson ingår i skyddskommittèn tillsammans med Maria Ribbstedt och Pia Lundberg.

Uppläsning