Meny

Corona Information

Här samlar vi information till dig som är arbetsledare och assistent i SkaraborgsAssistans.
Viktig information går även ut via mail och via våra medlemsutskick.

Den rådande situationen med Covid – 19 är långt ifrån över. Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka i stora delar av landet även under vecka 30. SkaraborgsAssistans följer de rekommendationer som kommer ifrån folkhälsomyndigheten.
Information finns även att hämta ifrån Krisinformation.se där myndigheter som arbetar med att hindra smittspridning lägger ut viktig information.
Har du frågor om coronavirus kan du ringa 113 13.

Råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19

Alla har ett eget ansvar att förhindra smittspridning. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad, hur du ska hålla avstånd och hur du kan undvika att smitta andra. Visa hänsyn, särskilt till personer i riskgrupper. Om du får symtom bör du stanna hemma och isolera dig. Du bör också testa dig för att ta reda på om du har covid-19. Det gäller både vaccinerade och ovaccinerade. Det är också viktigt att tvätta händerna. Du bör hålla avstånd till andra människor och undvika miljöer med trängsel. Det är särskilt viktigt vid längre kontakter och när du är inomhus. Du bör undvika platser som exempelvis butiker, köpcentrum och kollektivtrafik, om det är trängsel där. Om du träffar fler än dina närmaste bör du göra det på ett sätt som minskar risken för smittspridning. Du minskar risken för smittspridning genom att hålla avstånd och undvika att vara nära andra, framförallt inomhus och under längre tid. Det är också viktigt att stanna hemma och testa sig vid symtom.
Är du fullvaccinerad eller har fått en dos och det har gått tre veckor har du betydligt mindre risk att smittas och drabbas av allvarlig sjukdom. Risken är därmed också lägre att smitta andra men risken är inte noll. Därför bör du även fortsättningsvis hålla dig till de allmänna rekommendationerna i samhället och umgås smittsäkert i sammanhang där du träffar nya kontakter, i synnerhet om de inte är vaccinerade eller om de tillhör riskgrupp.

Här finns länkar för viktig information:


SkaraborgsAssistans ställer in alla aktiviteter och evenemang tills vidare. Vår digitala introduktionsutbildning samt digitala utbildingen ifrån sociastyrelsen går ut till berörda assistenter. .

De tillfälliga åtgärder inom socialförsäkringen med anledning av covid-19 förlängs till och med 30 september 2021. Regeringen har tillfälligt avskaffat karensavdraget.  Vi gör ett karensavdrag enligt de vanliga reglerna. Du ansöker sedan om ersättningen retroaktivt hos Försäkringskassan. När du fyller i dina uppgifter ska du även ange vårt organisationsnummer. Det är 769601-0532.
Klicka här för att läsa mer hos försäkringskassan om vad som gäller.

Saknas skyddsutrusning så kontakta kontoret direkt.

Vi fortsätter att hålla i och hålla ut.
Var rädda om er och varandra.