Vanliga frågor

Här kan du ta del av vanliga frågor om hur det är att arbeta som personlig assistans hos oss. Har du fler frågor eller funderingar får du gärna kontakta oss på 0501-707 07 eller info@skaraborgsassistans.com så berättar vi mer.

 

Vad är SkaraborgsAssistans?
Vi är ett brukarkooperativ som sedan 1995 jobbar efter varje individs önskemål. Som brukarkooperativ drivs vi utan vinstintresse, vilket innebär att våra medlemmar själva äger föreningen och att alla pengar i verksamheten går till att erbjuda bästa möjliga assistans till våra medlemmar och assistenter.

Vem är arbetsgivare?
SkaraborgsAssistans är din arbetsgivare.

Vem är arbetsledare?
Medlemmen alternativt en vice arbetsledare är din arbetsledare. Alltså är det någon av dem arbetsleder dig.

Vilket kollektivavtal gäller?
Allmänna anställningsvillkor för anställda inom personlig assistans som gäller mellan Kommunal och Fremia. Självklart är all vår personal försäkrad.

Hur anställs dina assistenter?
För viss tid så länge uppdraget varar, vikariat eller anställning för särskilt avtalade tillfällen.

Var är din arbetsplats?
Din arbetsplats är där medlemmen befinner sig.

Hur ser mina arbetstider ut?
Arbetstiderna varierar ofta på ett rullande schema med dag, kväll, helg och natt.

Vad får jag i lön?
Vi tillämpar individuell lönesättning. Lönen kan alltså bero på din erfarenhet och även på uppdragets  ansvar och svårighetsgrad. OB-ersättning och jourersättning utbetalas.

Semesterersättning
Assistent som har en fast tjänstgöringsgrad eller ett vikariat som är längre än tre månader har innehållen semesterlön. Timanställda får direktutbetald semesterlön. Semesterersättningen baseras på ålder - upp till 39 år har 12%, 40-49 år har 14,88%, 50 år och uppåt har 15,36%.

Utbildning
Du behöver inte ha någon tidigare utbildning eller erfarenhet av att arbeta som personlig assistent för att jobba hos oss. Din personlighet, inställning och kemin mellan dig och medlemmen är det viktigaste. Men det är förstås också viktigt att du känner dig trygg i din roll som personlig assistent och därför erbjuder vi dig kvalificerade utbildningar. Det är obligatoriskt för alla våra assistenter att genomgå en introduktionsutbildning samt utbildningar inom HLR och brandskydd. Utöver de obligatoriska utbildningarna har vi en utbildningsbudget för dig att gå fler relevanta utbildningar och utvecklas i din roll som personlig assistent. 

Tystnadsplikt
Du undertecknar en försäkran om tystnadsplikt.

Friskvårdsbidrag
All vår personal får ett friskvårdsbidrag på 3 000 kronor per år.