Personlig assistent

När man arbetar som personlig assistent kompenserar man den assistansberättigades funktionshinder. Detta kan innebära personlig omvårdnad, kommunicera, utföra olika aktiviteter både i och utanför hemmet, städning, matlagning mm. Det viktiga är att det är just den brukarens behov och önskemål som man arbetar hos som styr hur assistansen ser ut. Assistentens arbetsplats är där brukaren för tillfället befinner sig.

Bra egenskaper som personlig assistent kan vara att man är lyhörd, empatisk, serviceinriktad samt att det är viktigt att personkemin stämmer överens med det assistansberättigade. Då man arbetar nära en annan människa är det viktiga att man har respekt för sin brukare och även e v anhöriga runtomkring och dess integritet. Som personlig assistent arbetar man självklart under tystnadsplikt. Arbetstiderna varierar ofta på ett rullande schema med dag, kväll, helg och natt.

I SkaraborgsAssistans är brukaren själv arbetsledare för sina assistenter och sköter b la schemaläggning, ordnar med vikarie om någon blir sjuk, tidrapportering mm. Ibland har man som brukare hjälp av en vice arbetsledare med detta. Det är SkaraborgsAssistans som arbetsgivar- och arbetsmiljöansvaret för de personliga assistenterna.