Josefin fick sin syster och fann sitt drömjobb
I 21 år har Josefin haft sitt drömjobb. Ett jobb som hon knappt vill kalla ett jobb, med tanke på den totala glädje det ger. Tillsammans med syster Annelie och med stöd från SkaraborgsAssistans skapar de just sin drömtillvaro. Fyllt av skratt, leenden, förståelse – och kravlös kärlek.

Du är personlig assistent för din syster – hur är det?
Det är jättekul. Jag visste direkt, redan när hon var bebis, att jag ville bli personlig assistent till henne den dagen hon skulle behöva en. Vi har verkligen ett speciellt band. Även om hon har ett eget språk förstår hon mig som ingen annan gör. Jag minns från tidig barndom att när jag kände mig ledsen så fanns hon alltid där och tröstade mig. Vi har alltid funnits där för varandra.

Vad är det bästa med det du gör?
Det är så varierande och givande. Man brukar säga att man ger så mycket som personlig assistent – men man får så otroligt mycket glädje tillbaka. Det känns inte som ett jobb, på ett bra sätt.

Hur kan en vanlig dag se ut för dig och din syster?
Min syster är blind, delvis förlamad och har en funktionsvariation. Så hon behöver hjälp med allting i vardagen. Hon bor i egen lägenhet och vi hjälper till exempel henne att tvätta, städa och laga mat. Daglig träning står också på schemat. Men dagen anpassas förstås efter hur Annelie mår och vad hon vill göra. När hon gillar något delar hon med sig av mycket skratt, leenden och blir pratglad på sitt sätt. Det är en helt underbar känsla när vi ser att hon mår gott.

“Känner mig alltid sedd, trygg och välkommen”

Vad är det bästa med att arbeta som personlig assistent på just SkaraborgsAssistans?
Det känns verkligen att de är måna om mig, och bryr sig på riktigt. Jag kan ringa dem när som helst och ingen fråga är för dum. Jag känner mig alltid väldigt sedd, trygg och välkommen. Det finns också möjlighet att gå kurser som är viktiga i jobbet. Det kan handla om allt från HLR och brandsäkerhet till föreläsningar och kurser som tas fram efter just vår arbetsgrupps behov. Att det är så skräddarsytt är nog rätt unikt, sett till hur det fungerar hos andra.

Kan du berätta lite mer om arbetsgruppen, och att du också är vice arbetsledare?
Vi är totalt tio personliga assistenter till Annelie. Vi är en väldigt bra grupp som jobbar utifrån våra olika styrkor men alltid mot samma mål; att Annelie ska må gott och ha en bra dag. Som en av två vice arbetsledare har jag huvudansvar för de andra assistenterna. Vi sköter medarbetarsamtal, lönesamtal, lägger upp scheman och håller i kontakten med personalen på SkaraborgsAssistans.

SkaraborgsAssistans är ju ett brukarkooperativ, som ägs av medlemmarna själva, vad betyder det för dig?
– Jag tycker att det är väldigt bra! Inte minst för att det drivs utan vinstintresse och där alla pengar går till assistansen. Jag gillar att det är en mindre organisation. Det blir en mer personlig, tillgänglig och effektiv dialog. Sedan är gemenskapen i kooperativet riktigt bra, och vi bygger upp det med möten, kurser och aktiviteter. Det är många som jobbat här väldigt länge – ett fint kvitto på att folk trivs!

 

 

Personlig assistent - ett meningsfullt arbete med schyssta villkor

Gör skillnad på SkaraborgsAssistans! Som personlig assistent hos oss får du ett meningsfullt och varierande arbete med schyssta villkor. Vi är ett brukarkooperativ utan vinstintresse som arbetar tillsammans med våra medlemmar och assistenter för att skapa den bästa personliga assistansen för varje individ. 

Som personlig assistent hjälper du en människa med funktionsvariation att leva sitt liv så som hen önskar. Det kan handla om allt från personlig omvårdnad, städa och laga mat till att se till att personen får utlopp för sina favoritintressen och möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det är individens behov och önskemål som styr hur assistansen ser ut. Du behöver inte ha tidigare utbildning eller erfarenhet av att arbeta som personlig assistent hos oss - utan du får den utbildning och upplärning du behöver av oss. Det viktigaste är din personlighet, inställning och kemin mellan dig och medlemmen.

Vad vi kan erbjuda dig som personlig assistent  

  • Ett meningsfullt arbete med varierande arbetsuppgifter där du verkligen kan göra skillnad för en annan människa
  • Kvalificerade utbildningar i din roll som personlig assistent.
  • Schyssta arbetsvillkor, försäkring ohc kollektivavtal
  • Friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år
  • Vi är ett kooperativ som drivs utan vinstintresse. Det innebär att alla pengar går till att skapa den bästa assistansen för våra medlemmar - och där spelar du som personlig assistent en av huvudrollerna.

    Vi tror på gemenskap och personliga möten där vi sätter stort värde vid att alla ska trivas och känna sig trygga. För oss är det viktigt att du känner att vi alltid finns där för dig - både i stort och smått - och att vi bara är ett samtal bort när du behöver oss.

Nyfiken på att jobba som personlig assistent i Skaraborg?

Spana in våra lediga tjänster på vår webbplats eller skicka in en spontanansökan under fliken Intresseanmälan redan idag! Under fliken Vanliga frågor kan du även läsa mer om hur det fungerar att arbeta som personlig assistent hos oss. Du får såklart också gärna höra av dig direkt till oss på 0501-707 07 eller info@skaraborgsassistans.com om du vill veta mer om hur det är att arbeta som personlig assistent på SkaraborgsAssistans!