Om oss

Personlig assistans på dina villkor

Med ett personligt engagemang sätter vi alltid dig som medlem i första rummet. Här får du möjlighet att påverka och bestämma – på riktigt. Utifrån just dina behov och önskemål skapar vi tillsammans de bästa förutsättningarna för din personliga assistans.

Vi vet att alla människor är unika och har unika behov. I vår kooperativa verksamhet bestämmer du hur din personliga assistans ska vara. Givetvis med vårt stöd och vår kunskap och erfarenhet i ryggen. Vi arbetar tillsammans med våra medlemmar och assistenter för att skapa den bästa personliga assistansen för varje individs specifika behov och önskemål. Eftersom vi är ett kooperativ innebär det också att vi drivs utan vinstintresse. Det i sin tur innebär att alla pengar i verksamheten går till att erbjuda bästa möjliga assistans för våra medlemmar.

SkaraborgsAssistans - för individens bästa utan vinstintresse 
Vi är ett brukarkooperativ som sedan 1995 jobbar utan vinstintresse efter varje individs önskemål. Att vi drivs utan vinstintresse innebär att alla pengar i verksamheten går till att erbjuda bästa möjliga assistans till våra medlemmar.  
Vi är experter på personlig assistans men du är expert på dig och dina behov, önskemål och drömmar. Därför är det tillsammans som vi skapar den bästa assistansen för just dig. Med en gedigen erfarenhet och kunskap inom personlig assistans hjälper vi till med allt från rekrytering av personal, personlig rådgivning och stöd i myndighetskontakter till kvalificerade utbildningar för dig och dina assistenter.

Gemenskap och personligt engagemang 
Vi sätter stort värde vid att alla ska trivas och känna sig trygga hos oss. För oss är gemenskapen och personliga möten inom kooperativet också en viktig del i verksamheten. Med jämna mellanrum bjuds du in till olika aktiviteter och styrelsemöten. Vi har också ett starkt personligt engagemang för att du ska känna att vi alltid finns där för dig - både i stort och smått. När du behöver oss är vi alltid bara ett samtal bort. 

Hur gör jag för att bli medlem?
Vi erbjuder hjälp med personlig assistans i Skaraborg. För att bli medlem hos oss behöver du ett beslut om rätt till assistans från antingen Försäkringskassan eller din hemkommun. Har du det är första steget för att bli medlem att kontakta oss på antingen 0501-707 07 eller info@skaraborgsassistans.com så bokar vi in ett första möte. Det är viktigt att vi lär känna varandra ordentligt så att vi kan skapa den bästa assistansen tillsammans - utifrån just dina behov. Under fliken Vanliga frågor kan du också läsa mer om hur det fungerar att ha personlig assistans hos oss. 

Nyfiken på att veta mer om personlig assistans hos SkaraborgsAssistans? 
Vi hjälper dig med personlig assistans i Skaraborg. Hör gärna av dig till oss på 0501-707 07 eller info@skaraborgsassistans.com om du vill veta mer!