Både regeringen och M, KD och SD får massiv kritik för den låga höjningen av assistansersättningen i budgeten för 2022.

Läs mer

Socialdemokraterna tror att utredningen sannolikt landar i ett statligt huvudmannaskap, vilket kritiserades starkt. Att KD-M-SD budgeten återinför funkisskatten var en annan het fråga på IfAs debattforum den 19 november med riksdagsledamöter från Socialutskottet.

Läs mer

Manifestation

Den 3 december är det Internationella Funktionshinderdagen och det vill vi uppmärksamma! Under vecka v.48 kommer flera arrangemang, manifestationer och andra evenemang genomföras både digitalt och runt om i Sverige.

Läs mer

Birgitta Andersson inledde IfA Debattforum med att tala till våra deltagare och inbjudna politiker. Det var ett väldigt personligt och berörande tal och vi tycker att fler ska få ta del av det så med Birgittas tillåtelse publiceras här hennes tal.

Läs mer

Jessica Smaaland är kritisk till att personer med LSS-insatser inte får den tredje Covidsprutan samtidigt som personer i hemtjänst. Hon välkomnar dock utökad testning och krav på Covidpass. Hon vill även se krav på vaccination för assistenter som arbetar hos assistansberättigade som tillhör en riskgrupp.

Läs mer

Vårdföretagarna skriver om att Kerstin Leufvén har valts som ny ordförande för deras Bransch Personlig Assistans.

Läs mer

STIL skriver på Altinget. Försäkringskassans godtyckliga beslut har gjort situationen för dem med personlig assistans fullständigt rättsosäker. Det skriver Jonas Franksson och Annika Taesler från assistanskooperativet STIL.

Läs mer

DHR har instiftat ett pris i Vilhelm Ekensteens anda. Priset tilldelas Håkan Högberg.

Läs mer

Socialdemokraterna tänker gå till val på att strama åt reglerna för arbetskraftsinvandring. Bara bristyrken ska tillåtas.

 

– Enda sättet att städa upp i det här är att gå tillbaka till arbetsmarknadsprövning, säger migrationsminister Morgan Johansson (S).

Läs mer

Assistanskoll skriver om regeringens uppdrag till Försäkringskassan: Försäkringskassan har fått i uppdrag att till den 30 juni 2022 utveckla kunskapen om hur bedömningar av assistans ska bli mindre integritetskränkande och påfrestande, säger Lena Hallengren.

Läs mer