60 minuters webbinarium - Fredagar med IfA!

 

 

I höst kommer vi att köra informations-webbinarier inom olika områden, vissa riktade till våra enskilda medlemmar och vissa riktade till assistansanordnare, massor med nyttig information! 

Vad sägs om:

  • Vägledning för dig som ska anlita assistansanordnare
  • Information/Marknadsföring
  • Rätt avtal för personlig assistans
  • Genomförandeplan
  • Klagomål och synpunkter
  • Avvikelsehantering
  • Dokumentation
  • Viktigt att tänka…
Läs mer

 

 

 

 

Bengt Westerberg och IfAs ordförande med flera personer debatterar för en indexering av assistansersättningen, i det liberala nyhetsmagasinet NU. 

Läs artikeln här

 

Läs mer

 

 

 

 

Hejaolika har intervjuat IfAs ordförande om vad resultatet av socialutskottets nya krav på långsiktig hållbar uppräkning av assistansersättningen kan innebära. Sophie Karlsson hoppas att detta leder till att assistansersättningen indexregleras så att den följer den ekonomiska utvecklingen.

Läs artikeln här

 

Läs mer

 

 

 

 

Assistanskoll har intervjuat IfAs ordförande om egna arbetsgivare, risker och ansvar. Det gäller att ha viss egen kompetens för att inte riskera att råka illa ut. 

Läs artikeln här

 

Läs mer

 

 

 

 

IfA uppmärksammar assistansens dag (4 juni) genom att lyfta assistansens betydelse. Välkommen och fira tillsammans med oss.  Möt våra skribenter i boken, Jämlikhet och Värdighet - 30 år med personlig assistans. Webbinariet är kostnadsfritt och du anmäler dig genom att registrera dig.   

Till anmälan

 

Läs mer

 

 

 

 

HejaOlika skriver om att IfA ifrågasätter varför regeringen inte vidtar nödvändiga åtgärder för den personliga assistansen.

Läs artikeln här 

 

Läs mer

 

 

 

 

Vi behöver strypa den kriminella ekonomin” understryker de tre ministrarna, Elisabeth Svantesson (M), Anna Tenje (M) och Acko Ankarberg Johansson (KD) (Aktuella frågor 5/5). Inom Intressegruppen för assistansberättigade undrar vi vilka indirekta skador och offer regeringen kan tänka sig i samband med det. Risken är hög att regeringen stryper något som istället ska skyddas. 

IfAs ordförande svarar i Sydsvenskan

Läs artikeln här 

 

Läs mer

 

 

 

 

Assistanskoll har intervjuat IfAs ordförande Sophie Karlsson, om Grant Thorntons rapport om ekonomin kring den personliga assistansen. Rapporten visar på ekonomiska fördelar med assistans. 

Läs artikeln här 

 

Läs mer

 

 

 

 

HejaOlika skriver om IfAs bok om 30 år med den personliga assistansen. 

Läs artikeln här. 

 

Läs mer

 

 

 

 

Regeringen har tillsatt en ny utredning om effektivare bekämpning av bidragsbrott. Bland annat så uttalade äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje att Försäkringskassan ska avlasta polis- och domstolsväsendet. 

IfA anser att det inte är bra att ge Försäkringskassan mer polisiära befogenheter. Det kan leda till att assistansberättigade blir än mer kontrollerade och ifrågasatta. IfA har uttalat sig hos HejaOlika. Läs artikeln här. 

 

Läs mer