Assistanskoll skriver om IfAs brev till statsministern.

Läs mer

IfA har tillskrivit statsminister Magdalena Andersson om orimliga krav inom den personliga assistansen.

Läs mer

Den internationella funktionsrättsdagen uppmärksammas genom olika evenemang den 3 december.

Läs mer

Både regeringen och M, KD och SD får massiv kritik för den låga höjningen av assistansersättningen i budgeten för 2022.

Läs mer

Socialdemokraterna tror att utredningen sannolikt landar i ett statligt huvudmannaskap, vilket kritiserades starkt. Att KD-M-SD budgeten återinför funkisskatten var en annan het fråga på IfAs debattforum den 19 november med riksdagsledamöter från Socialutskottet.

Läs mer

Manifestation

Den 3 december är det Internationella Funktionshinderdagen och det vill vi uppmärksamma! Under vecka v.48 kommer flera arrangemang, manifestationer och andra evenemang genomföras både digitalt och runt om i Sverige.

Läs mer

Birgitta Andersson inledde IfA Debattforum med att tala till våra deltagare och inbjudna politiker. Det var ett väldigt personligt och berörande tal och vi tycker att fler ska få ta del av det så med Birgittas tillåtelse publiceras här hennes tal.

Läs mer

Jessica Smaaland är kritisk till att personer med LSS-insatser inte får den tredje Covidsprutan samtidigt som personer i hemtjänst. Hon välkomnar dock utökad testning och krav på Covidpass. Hon vill även se krav på vaccination för assistenter som arbetar hos assistansberättigade som tillhör en riskgrupp.

Läs mer

Vårdföretagarna skriver om att Kerstin Leufvén har valts som ny ordförande för deras Bransch Personlig Assistans.

Läs mer

STIL skriver på Altinget. Försäkringskassans godtyckliga beslut har gjort situationen för dem med personlig assistans fullständigt rättsosäker. Det skriver Jonas Franksson och Annika Taesler från assistanskooperativet STIL.

Läs mer